Hirdetés

terasz.lap.hu / Ötletek a teraszra [cikkek]

Ötletek a teraszra [cikkek]

Tájépítészként a kertek és növények szeretete munkám egyik alappillére. Hiszem, hogy egy szép kert szebbé teszi mindennapjainkat, és legalább annyira otthonunk része, mint a konyha, vagy a hálószoba. A blog Inspirációim gyűjteménye kertekről, növényekről, tárgyakról, és minden egyébről, ami a szabadban töltött idővel kapcsolatos.

A terasz kialakítása egyszerre lakberendezés és kertépítés is, hiszen ez köti össze a lakást a kerttel, így mindkettő stílusához, minőségéhez alkalmazkodnia kell.

Tanácsok a terasz megfelelő berendezéséhez

A rövid cím valójában tágabb fogalmat takar, mint elsőre gondolnánk. Beleértendő a terasz-, erkély-, loggiaüvegezés is. Ha még tágabban értelmezzük, minden olyan tér üveggel való körülhatárolása, amely nem része a lakásnak, lakóháznak, vagy csak egy része foglaltatik annak terébe, esetleg részben fedett, térburkolat fedi, növényzet veszi körül. A balkonüvegezés

Már egy okosan berendezett terasz is határtalan lehetőséget kínálhat, nem is beszélve az udvarról, kertről. Aki pedig szereti a változatosságot, ne féljen kísérletezni.

A legtöbb ember számára értékesebb egy ingatlan, ha van olyan területe, amely a szabadban van, lehetőséget ad a természettel való kapcsolatra, és mégis a ház illetve a lakás része. Lehet ez terasz, erkély, loggia, télikert, tetőkert, de minden esetben fontos a térnövelő szerepük is.

Ha kevés a helyünk, ha örök újítók vagyunk, ha még több virágot szeretnénk, ha nincs kertünk, akkor kertészkedjünk miniben. Egyáriakból is készíthetünk izgalmas konténer-kompozíciókat, amelyek megújítják a teraszt, erkélyt, vagy a kerti asztalt varázsolják hangulatossá.

Balkonon vagy teraszon tartott virágainkhoz olykor nem könnyû megfelelõ kaspót találni. Hol a mérete nem jó, hol a színvilága nem nyeri el tetszésünket, de van, hogy az ára nem a pénztárcánkhoz szabott.

Az ember által ősidők óta használt anyag a kő. Használjuk építőanyagként, de ma már - számtalan formában előforduló - díszítő, dekoráló anyagként is alkalmazzuk.

Ajánlom a cikket azoknak, akik mostanság tervezik majd, tavasszal a teraszuk felújítását, megépítését, és még nincs ötletük milyen stílusban építsék azt meg, úgy hogy ne csak funkcióját töltse be 100%-osan, de kinézetre is a maximumot hozza ki magából. A cikk bemutat 5 különleges barack színű teraszt, ami a legtöbb házhoz illik.

A puszpáng, más néven bukszus az egyik legigénytelenebb kerti növény. Leggyakrabban az alapfajt ültetik, de létezik gömb alakban is (vagy nyírható bármilyen formára), így akár a teraszon, kisebb sziklakertekben is rendkívül mutatós tud lenni. Ültessük cserépbe, dézsába, vagy akár kavicságyba, gyönyörű dísze lesz a terasznak, kertnek.

A fonott bútorok az egyik leggyakoribb típusú ülő alkalmatosságok a teraszokon, erkélyeken. A műanyag darabokkal ellentétben sokkal modernebb és elegánsabb megjelenést kölcsönöz, természetessége révén teljesen passzol a kerti összképbe.

A legtöbb ember számára értékesebb egy ingatlan, ha van olyan területe, amely a szabadban van, lehetőséget ad a természettel való kapcsolatra, és mégis a ház illetve a lakás része. Lehet ez terasz, erkély, loggia, télikert, tetőkert, de minden esetben fontos a térnövelő szerepük is. Évszakonként persze más és más a funkciójuk, és teljes vagy félig nyitott helyzetükből is más lehetőségek adódnak.

Lépten-nyomon találkozunk a befőttesüvegek újrahasznosításával gyertyatartóként, különböző tárolóként fürdőszobába, konyhába vagy gyerekszobába,sőt még szeretteink képeit is bele rakhatjuk. Most menjünk ki a lakásból, és dobjuk fel a teraszt egy saját készítésű csillárral. Egyszerű és nagyszerű ötlet kellemes és estékhez a családdal vagy barátokkal. Megmutatjuk lépésről lépésre hogyan csináld!

Ezen a pár négyzetméteres, szabad ég alatti területen megálmodhatjuk a vágyainkat. Berendezhetünk akár tengerpartot vagy múlt századot idéző hangulatot. A lényeg, hogy a kerti bútorok stílusához, anyagához illő növényeket válasszunk.

Nem a méret a lényeg, a kültéri komfort megteremtése ugyanúgy lehetséges parányi alapterületen is, max be kell érnünk kevesebb funkcióval.

Egy szépen berendezett terasz vagy egy jól kialakított kert második lakásunk lehet, ha otthonossá tesszük azt, ahol mindig örömmel időzünk és kikapcsolódunk. Nézzünk most néhány kimagaslóan sikeres kert és terasz kialakítást.

Ki ne forgatna szívesen lakberendezési újságokat álmodozva arról, hogy milyen otthont szeretne? Sokan vagyunk így ezzel akkor is, ha tisztában vagyunk korlátainkkal. Egy-egy szép enteriőrt nézve nem csak szemünket és lelkünket tápláljuk, de akár apró ötleteket is elleshetünk.

A kert dísze nappal a virág, este pedig a megvilágítás. A kertvilágítás lap abban nyújt segítséget, hogy hasznos tanácsokkal, ötletekkel lássa el azokat, akik világítással, fényekkel szeretnék hangulatossá tenni kertjüket. Az oldalon a különböző ötletek mellett megtalálhatók azok a cégek, akik termékeikkel, szolgáltatásaikkal segítenek a kertvilágítás kialakításában.

A kovácsoltvas lap célja, hogy átfogó tájékoztatást nyújtson azoknak, akik kovácsoltvas termékekkel szeretnék otthonukat berendezni, kiegészíteni. A lap elsősorban a valódi, míves kovácsoltvas terméket (kerítés, kapu, ágy, asztal, polc, előtető) gyártó, forgalmazó cégek, díszműkovácsok, tervezők, iparművészek, fegyverkovácsok honlapjait tartalmazza. Kovácsoltvas művesség cikkek, képzés, könyvek..

A lakberendező lap elsősorban azoknak nyújt tájékoztatást, akik lakberendező segítségét szeretnék igénybevenni otthonuk kialakításában. Emellett tájékoztatást ad azok számára, akik a szakmát szeretnék elsajátítani.

A mediterrán-burkolat lap bemutatja a mediterrán térségből származó, és mediterrán stílusú, egyedi hangulatot teremtő burkolóanyagokat, valamint tájékoztatást nyújt ezeknek az anyagoknak a beszerzési lehetőségéről.

A tolóajtó kis helyet foglal a térben, így lehetőséget ad a tér optimális kihasználására, ami kis lakásban különösen fontos, emellett a térelválasztó szerepét is ellátja. Készülhet fal előtt futó, falban sikló változatban, nyitás szerint lehet egyszárnyú, kétszárnyú, kettényíló, teleszkópos, íves és működhet automata módon. A lap a nyílászáróként és térelválasztóként funkcionáló tolóajtókról szól.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Ötletek a teraszra [cikkek]
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés